A sarki krill, egy a déli sark vizeiben élő rákfajta. A sarki krillben a hosszú láncú omega 3 zsírsavak jelentős része foszfolipid formában található meg, amely fokozza a sejtek rugalmasságát, segíti az egészséget támogató, bioaktív anyagok jobb felszívódását és az omega-3 zsírsavak hatékonyabb felhasználását.
Omega-3 zsírsavak eszenziális zsírsavak, amiket az emberi szervezet nem tud előállítani, így a táplálkozással kell bejuttatnunk.
Omega-3 zsírsavak jelentőségét azok a kutatások tárták fel, amelyek arra irányulnak, hogy a grönlandi eszkimók körében, akik sok tengeri halat fogyasztanak, szinte ismeretlenek azok a kardiovaszkuláris betegségek, amelyek a nyugati népességre oly jellemzők. A tengeri olajok nagy mennyiségben tartalmazzák az EPA és a DHA-t. Ezek a tengeri növényekből, algákból keletkeznek,, áthaladva a tengeri élőlények táplálkozási láncán, beépülnek a tengeri halakba és emlősökbe. A tengeri állatoknak azért van szükségük nagy mennyiségű Omega-3 zsírsavakra, mert az folyékony marad a hideg vízben, míg a telített zsírsavak kikristályosodnak, így nem képesek részt venni a biológiai folyamatokban.
Az OMEGA-3 zsírsavak hatásai lehetnek:
- A vérrögképződés megakadályozása, az EPA csökkenti a tromboxán túltermelődését, szabályozza a szintjét (mellékhatás nélkül akadályozza a vérrögképződést).
- Az erek elernyedését, tágulását segíti.
- Növeli a vörösvértestek membránjainak rugalmasságát.
- Csökkenti a szívritmuszavarok kialakulásának lehetőségét.
- Agyi funkciók regenerálása, erősítése.
- Koncentráció és tanulás segítése.
A krill halászati bázisa a norvég felségterületként számon tartott Queen Maud Land az Antarktiszi jégsapkán. Így a krill a világ legtisztább vizeiből látja el Önt természetes omega 3 zsírsavval.
Tanulmányok kimutatták, hogy a foszfolipidekben kötött omega- 3 zsírsavak sokkal kevésbé hajlamosak oxidációra, mint a hagyományos triglicerid formában található omega- 3 zsírsavak.
A krill természetesen tiszta, bővelkedik a természetes antioxidánsban, az astaxantinban.
Az egészséget támogató, szabadgyök semlegesítő hatásának köszönhetően az astaxantin frissen is tartja a krillt. Így nincs szükség adalékanyagokra ahhoz, hogy a krill hosszútávon megőrizze stabilitását.
Összetétel: Neptun Krill Olaj (rákok közé tartozó Euphausia superba krillből származó lipidextraktum), zselésítő anyag: hal zselatin, nedvesítő szer: glicerin, víz.
Hatóanyagok a termék napi adagjában (2 kapszula)
Hatóanyag |
Mennyiség |
Krill olaj |
1000 mg (2 db kapszula) |
Foszfolipid |
400 mg |
Omega 3 zsírsav |
300 mg |
Ebből: EPA |
150 mg |
DHA |
90 mg |
Omega 9 zsírsav |
100 mg |
Omega 6 zsírsav |
20 mg |
Astaxantin |
1,26mg |
A vitamin |
100 NE |
|
Az Omega-3-6-9 zsírsavak mindegyikére szükség van az egészséges élethez, de modern életünkben táplálkozásunk aránytalanul sok Omega-6-ot és nagyon kevés Omega-3-at tartalmaz.
Kiszerelés: 60 db lágyzselatin kapszula 735 mg/kapszula
Adagolás: naponta 2x1 tabletta a főétkezések előtt kb. fél órával, bő vízzel lenyelni. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot.
Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!
Krill - Omega-3 60 db kapszula
- Cikkszám:Vitálvár
- Elérhető: Raktáron
Mennyiségi egység: Darab
Egységár: 181.17 Ft/Darab
-
10,870Ft