• Sárgarépapor almával 250gramm - instant termék

Sárgarépa sűrítményből, alma sűrítményből valamint módosított kukoricakeményítőből vákuumszárítással előállított sárga színű, jellegzetes illatú és ízű, finom szemcséjű portermék.

A sárgarépa előnyös hatásai jól ismertek, tartalmaz, kalciumot, káliumot,

nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, A és B provitamin komplexet, C-, E-,

és K vitaminokat. A sárgarépában nagy mennyiségben található béta-karotinnak fontos

szerep jut az emberi szervezetben a zsírban oldódó A és D vitamin képződésben.

 

Hatásai: A népi orvoslás vizelethajtóként, “has-rángás” csillapítására, máj-, epe-, szem- és bőrbántalmak esetén, valamint általános erősítőként ajánlotta. Egy időben afrodiziákumként is elterjedt. Az Alföldön szárított leveléből a mai napig teát készítenek, melynek vérnyomáscsökkentő hatást tulajdonítanak.

Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas béta-karotintartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). A vér alacsony béta-karotinszintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát, és ez a növényi festékanyag – a többi karotinhoz hasonlóan – jelentős antioxidáns, így a szabad gyökök károsító hatásával szemben véd. A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása – és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik – mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása. Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen. A vitamin hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.

Szárazanyag tartalom:

80 % Sárgarépapor, 10 % Alma, 10% módosított kukoricakeményítő

Kg por / kg zöldség:

1 kg por megfelel kb. 8,5 kg friss zöldség lének

Savtartalom:

5-9 %

 

 Tápanyag táblázat 100g termékre Energia (kj)

 

932

Energia (kcal)

221

Zsír (g)

0,4

ebből telített zsírsav (g)

0,1

Szénhidrát (g)

51

ebből cukor (g)

31

Fehérje (g)

2

Só (g)*

0,4

 

Kiszerelés: 250gram

 

Hatásai: A népi orvoslás vizelethajtóként, “has-rángás” csillapítására, máj-, epe-, szem- és bőrbántalmak esetén, valamint általános erősítőként ajánlotta. Egy időben afrodiziákumként is elterjedt. Az Alföldön szárított leveléből a mai napig teát készítenek, melynek vérnyomáscsökkentő hatást tulajdonítanak.

Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas béta-karotintartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). A vér alacsony béta-karotinszintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát, és ez a növényi festékanyag – a többi karotinhoz hasonlóan – jelentős antioxidáns, így a szabad gyökök károsító hatásával szemben véd. A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása – és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik – mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása. Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen. A vitamin hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.

 

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Gyártó: GPS Powder Kft

Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Sárgarépapor almával 250gramm - instant termék

  • Gyártó: Gps
  • Cikkszám:gps
  • Elérhető: Raktáron
    Mennyiségi egység: Gramm
    Egységár: 23.96 Ft/Gramm
  • 5,990Ft


Kapcsolodó termék(ek)

Céklapor koncentrátum sárgarépával 250 g -Instant  magyar termék

Céklapor koncentrátum sárgarépával 250 g -Instant magyar termék

A cékla kiváló vaspótlásra. A céklában szakirodalmi adatok szerint található számos vitamin (C, B1, ..

5,990Ft

Céklapor koncentrátum sárgarépával 500 g -Instant  magyar termék

Céklapor koncentrátum sárgarépával 500 g -Instant magyar termék

A céklában szakirodalmi adatok szerint található számos vitamin (C, B1, B2, B6), ásványi anyag (vas,..

11,430Ft