A kakaó latin neve – theobroma cacao azt jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek.
A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban, banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki barna színe és végleges íze is.
Nyers kakaóporunk Criollo fajtájú, ezt termesztették a Mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja.Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán.
Nettó tömeg:150g
Összetevők:
- magnézium
- vas
- kálium
- mangán
- cink
- réz
- kén
- kálcium
Segítheti:
- serkenteni a vérkeringést
- véralvadásgátlást
- szabályozni a vérnyomást
- hangulatjavítást
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával.
Forgalmazza:Organiqa Kft
Származási hely: Peru
Ellenőrzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Kakaópor (100% bio)
- Gyártó: Organiqa
- Cikkszám:organiqa
- Elérhető: Raktáron
Mennyiségi egység: Darab
Egységár: 14.40 Ft/Darab
-
2,160Ft