• Süngomba 100 db kapszula Myco Crystal

A Süngomba főbb hatóanyagai: poliszacharidok, pl. különböző -glukánok adenozin oleinsav fehérjék és aminosavak, az esszenciális aminosavak közül a fenil-alanin, hisztidin, leucin, izoleucin, lizin, treonin és valin megtalálható benne! Nyomelemek és ásványi anyagok, pl. foszfor (P), vas (Fe), kálium (K), kalcium (Ca) B1- és B2-vitamin. 

A keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba a Kínai Süngomba (Hericium erinaceus)

Használata segíthet :

S1. Demencia (elbutulás)


2009-ben publikáltak egy vizsgálat eredményét, mely 30 enyhe demenciában szenvedő betegnél végeztek. A  vizsgálat igazolta a Süngomba alkalmazásának pozitív hatását az enyhe demencia  során. A 3 g/nap Süngomba  kivonatot  fogyasztó betegek nagy részénél a kezelés 4. hetétől jelentős javulást észleltek. A megnövekedett NGF termelés tehát javíthatja az agy funkcióit, lassítja öregedési folyamatát, így gátolja az időskori szenilitás és az Alzheimer kór kialakulását. A népgyógyászatban depresszió csökkentésére is használják, de erre vonatkozó klinikai vizsgálati eredményt nem találtunk. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

2. Neuropátia (Idegbántalom)


Klinikai vizsgálatok is igazolták az NGF szerepét a fájdalomérzet leképzésében. A megnövekedett NGF szint csökkentette a cukorbetegek és a HIV betegek fájdalmas neuropathiáját.  Patkánykísérletek igazolták, hogy a Süngomba kivonatának adagolása során felgyorsult az idegkárosodás regenerációja, és a felépülés annál gyorsabb volt, minél korábban kezdték el adagolni a gombakivonatot. Igaz, hogy ezek még csak állatkísérletek eredményei, de nagyon biztatóak.  Mivel a neuropathia kezelésére eddig nem volt igazán hatékony gyógyszerünk, ezért a Süngomba ilyen esetben való használata nagyon fontos lehet, még ha csak kismértékű tünet csökkenést eredményez rendszeres fogyasztása, azt gondolom annak is örülni fognak a betegek. 

3. Sclerosis Multiplex:


A Sclerozis Multiplex egy autoimmun betegség, amelyben az immunrendszer megtámadja az idegrostokat védő, az ingerülettovábbítást felgyorsító “szigetelést”, az úgynevezett myelinhüvelyt. A betegség aktív fázisában egy-egy területen romlik az ingerületvezetés, ami fel-fellángoló, változékony tüneteket, például látászavarokat, a végtagok ügyetlenségét, zsibbadást és vizelési zavarokat okoz. A betegség lefolyása ebben a stádiumban különösen kiszámíthatatlan: a tünetek jelentkezését sokszor hosszú, akár évekig tartó tünetmentes időszak követi.

A betegség későbbi fázisában már maguk az idegrostok is károsodnak, és a beteg állapota folyamatosan rosszabbodik. A leggyakrabban 20 és 40 év közöttiekben kialakuló sclerozis multiplexet jelenleg nem lehet gyógyítani, az elérhető terápiákkal csak lassítani lehet a betegség előrehaladását.

Ebben a súlyos betegségben szenvedő betegeknél a Süngomba gombatest kivonata javulást idézett elő, miáltal fokozódott az idegrostok myelinhüvelyének regenerációja. Mindez az NGF megnövekedett szintjével magyarázható, amely hozzájárult az idegvégződések és a myelinhüvely védelméhez, valamint az immunstimuláló hatása révén a gyulladás és az idegrendszer károsító folyamatok megfékezéséhez.

4. Gyomorhurut, reflux, gyomorfekély


Kínában már régóta használatos Süngomba kivonatának alkalmazása egyes gyomor-bélrendszeri problémáknál, mint pl. reflux, krónikus gyomor- és bélhurut, gyomorfekély, gyomor- és nyelőcsőrák.

Az eddigi bizonyítékok alapján nyugodtan javasolható ezen esetekben a Süngomba funkcionális élelmiszerként való rendszeres fogyasztása, hisz mellékhatásokkal ez nem jár, viszont sok esetben pozitív hatást eredményezhet. Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol vagy akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti és egy kis mértékű javulás is nagyon fontos lehet ezeknek a betegeknek a számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a Süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A Süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.

 

A gombákról bővebbet itt olvashatnak.

 

Kiszerelés: 100 db kapszula

 

Hatóanyag 1 kapszulában:

 

Süngomba                               304 mg

            össz polifenol              2,53 mg

              ebből flavonoid          1,77 mg

                Rezveratrol               0,0011 mg      

 

Alkalmazási javaslat: napi 3x1 kapszula bő vízzel.

 

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

 

Írjon véleményt a termékről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Süngomba 100 db kapszula Myco Crystal

  • 7,995Ft


Kapcsolodó termék(ek)

Myco Crystal Pecsétviaszgomba - Ganoderma Lucidum 30 db kapszula

Myco Crystal Pecsétviaszgomba - Ganoderma Lucidum 30 db kapszula

A pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum), egy olyan gyógynövény, melynek&nbs..

3,310Ft